Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin merkez bankasının ekonomik büyümeyi desteklemek için finansal sisteme likidite sağlayacağı haberi ile 10 günden bu yana ilk kez yükseliyor.

Industrial ;& Commercial Bank of China Ltd. ve China Construct,on Bank Corp. Hong Kong’ta yüzde 1.6 değer kazandı. PetroChina Co., Hong Kong’ta işlem gören Çin hisselerinin iki haftanın en büyük yükselişini sağlamasına öncülük etti. Samsung Electronics Co., Güney Kore hisselerinin 4 haftanın en büyük kazancını sağlaması ile yüzde 1.4 prim yaptı. Hindistan rupisi, Malezya ringiti ve Flipin pezosu dolar karşısında yüzde 0.2 güçlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 yükselerek Hong Kong saati ile 13:50’de 1,061.57 puana geldi ve Kasım’dan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini sonlandırdı. Konu ile ilgili hükümet yetkilisinin yaptığı açıklamaya göre Çin, ülkenin en büyük bankalarını 500 milyar yuanlık (81 milyar dolar) likidite sağlayacak. Fed para politikası ve yeni ekonomik öngörülerini bugün açıklayacak. Tayland faiz oranlarını gözden geçiriyor.

FPT Securities JSC araştırma müdürü Giang Trung Kien, “Çin’in likidite takviyesi yatırımcı güvenini destekledi. Hükümet ekonomiyi canlandırmaya kararlı” ifadelerini kullandı.

Bloomberg’in derlediği verilere göre, gelişen piyasaların gösterge endeksi bu yıl yüzde 5.9 yükselirken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 11.2 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi,  yüzde 4.3 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.