Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Hazine Müsteşarlığı, 10 yıl vadeli 100 milyar yen tutarında samuray tahvil ihrac etti. Tahvilin kupon oranı %1,05 (10 yıl vadeli Yen swap oranı + 29 bp) ve fiyatı 100 olarak gerçekleşti. İhracat ilişkin tutar 25 eylül'de Hazine2nin hesaplarına girecek.

Hazine, yen piyasasında JBIC garantili tahvil ihracı olanaklarını araştırmak üzere Daiwa Securities, Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities ve SMBC Nikko Securities‘e yetki verildiği 21 Ağustos 2014 tarihinde açıklamıştı.

Hazine'den yapılan açıklamaya göre, JBIC garantili üçüncü Samuray tahvili bugün fiyatlandı, 10 yıl vadeli ihracın tutarı 100 milyar Yen (yaklaşık 930 milyon ABD Doları), kupon oranı %1,05 (10 yıl vadeli Yen swap oranı + 29 bp) ve fiyatı 100 olarak gerçekleşti.

Hazine, Japon yatırımcıların işleme yoğun ilgi gösterdiğini ve ihraç miktarını aşan bir talep oluştuğunu kaydetti. İhraca, Japonya’da faaliyet gösteren bankalar, kurumsal yatırımcılar, sigorta şirketleri, varlık yöneticileri ve bölgesel finans kuruluşlarının da aralarında yer aldığı çok sayıda kurumsal yatırımcının talep gösterdiği belirtildi.


Hazine, bu ihracın, JBIC garantili Yen piyasasında bugüne kadar gerçekleştirilen ihraçlar arasında Yen swap oranı üzerine en düşük spread’le fiyatlanan ve en düşük kupon oranına sahip ihraç olduğunu, ayrıca, söz konusu ihracın ülkemiz tarafından uluslararası sermaye piyasalarında gerçekleştirilen ihraçlar arasındaki en düşük kupon oranlı ihraç olduğu vurgulandı.

Hazine, "Bu ihraç ile 6,5 milyar dolar tutarındaki 2014 yılı dış borçlanma programı tamamlanmış olup, ihracın yaklaşık 450 milyon dolarlık kısmı 2015 yılı dış borçlanma programı için ön finansman niteliğindedir" açıklamasında bulundu.