Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

(19:38'de güncellendi)

Avrupa hisseleri, merkez bankalarının dünya genelinde ekonomik toparlanma için teşvikleri artıracağı beklentilerinin yarattığı iyimserlik ile, son dokuz günde ilk defa yükselerek Stoxx Europe 600 Endeksi'ni iki haftanın düşüğünden toparladı.

Air France-KLM Group, Fransa Başbakanı'nın pilotlara gervi bitirme çağrısı yapmasının ardından, yüzde 3.6 yükseldi. DS Smith Plc, satışlarının geçtiğimiz yıla oranla daha hızlı arttığını açıklaması ile yüzde 5.1 yükseldi. Daily Mail and General Trust Plc, ertelenen risk yönetimi ve çözümleri ürününün yüksek maliyet yaratacağını bildirmesi ile11 ayın en düşüğüne geriledi. Cie. Financiere Richemont SA ise beş aylık satış artışının tahminleri kaçırması ile yüzde 4.1 kayıp yaşadı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.5 yükselerekgünü 344.39 puandan kapattı. Endeks Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) sürpriz bir şekilde faiz indirimine gittiği ve tahvil alım programına başlanacağını açıkladığı 4 Eylül'deki kapanışını bugüne kadar hiç aşamadı.
Fed bugün Avrupa piyasaları kapandıktan sonra Washington saati ile 14:00'te (TSİ 21:00) para politikası kararını açıklayacak ve 30 dakika sonrasında Başkan Janet Yellen bir basın toplantısı düzenleyecek. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahminleri Fed'in aylık tahvil alımını 15 milyar dolara düşürerek Ekim ayında ise tamamen sonlandıracağı yönünde.

Yatırımcılar ise Fed'in tahvil alımları sona erdikten sonra uzun bir süre daha faiz oranlarının düşük tutulacağı sözünün sürdürüleceği spekülasyonları yapıyor.

(19:38'de güncellendi)