Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, yeni hisse senedi teklifleri ve resmi tatiller öncesinde para piyasası oranlarındaki düşüşün nakit daralması endişelerini hafiflemesi ile yükselişi 2. güne taşıyor.

China Citic Bank Corp. yüzde 5.5 ralli yaparak bankalardaki yükselişlere öncülük etti. Bankalar arası piyasada fonlama sağlanabilirliğini ölçen endeks 4 günden bu yana ilk kez gerilerken, faiz oranı swapları merkez bankasının yeniden satın alım anlaşmalarına ödemeleri azaltmasının ardından Ocak 2011’den bu yana en düşük seviyeye indi. PetroChina Co. ve Jiangxi Copper Co., Çin’de konut fiyatlarının hükümet tarafından takip edilen şehirlerin 2’si hariç tümünde düşmesi ile  Hong Kong’ta en az yüzde 1.5 değer kaybederek Hang Seng China Enterprises Endeksi’ni aşağı çekti.

Şanghay Bileşik Endeksi, yüzde 0.4 artarak 13:04’te 2,317.13 puana gelirken, CSI 300 Endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Merkez bankasının oranları düşürmesi ve bankalara likidite sağlaması, konut fiyatlarındaki düşüşün ardından ekonomiyi canlandırma çabalarının artığına işaret ediyor.

Pekin’de bulunan ZhongRong Insurance Co. şef yatırımcısı Larry Wan, “Politikaların daha da genişleyeceği yönünde beklentiler mevcut. Belli ki hükümet hisse senedi piyasasının yükselmesini istiyor. Gayrımenkul sektörü verisi olumsuz olabilir ancak insanlar yeni reformlar olacağı beklentisi içinde” yorumunda bulundu.