Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İskoçya’daki seçmenler bugün yapılan referandum ile İngiltere’den ayrılma kararı alıp almayacaklarına karar verecekler. Referandumdan ayrılık kararı çıkması halinde bir dönem Amerika’dan Avustralya’ya dünyayı domine eden 300 yıllık İskoçya-İngiltere birliği bozulabilir.

4.3 milyon seçmene sahip olan İskoçya’da oy verme işlemleri yerel saat ile 07:00’de okul, kilise, kütüphane ve halk evlerine başladı ve oy verme işlemleri saat 22:00’de sona erecek.

Referandum İskoçya’nın bağımsız ekonomik duruşu, para birimi ve uluslar arası konumu ile ilgili iki yıldır süregelen tartışmaları sona erdirecek. Anketler, yarın Edinburgh’ta açıklanacak son sonuçlarının bugüne kadar kararsız olan seçmenlerin tercihlerine göre değişiklik gösterebileceğine işaret ediyor.

George Washington University siyaset bilimi öğretim üyesi Haris Mylonas, “Duygusal veya sezgisel taraf 2030’da petrol üretiminin nerede olacağı ile ilgili bir grafik gösterilmesi ile şekillendirilmez. Mevcut durumun yanlış olduğu sonucuna vardığınızda, ekonomik çıkarlarınıza üstüne gelen başka şeylere değer atfedersiniz” dedi.