Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(20:50'de güncellendi)

ABD hisse senetleri, küçük ölçekli hisselerdeki gerilemenin telefon ve kamu hizmetleri hisselerindeki yükselişi dengelemesi ile, dalgalanıyor. Emtia fiyatları 5 yılın düşüğüne gerilerken, petrol fiyatlarında gerileme görüldü. Dolar değer kazandı.

Standard & Poor's 500 Endeksü New York saati ile 13:03'te yüzde 0.1 yükseldi. Alibaba Group Holding Ltd., ilk işlem gününde yüzde 33 sıçrama yaptı. Russell 2000 Endeksi yüzde 1.2 gerilerken, Bloomberg Emtia Endeksi petrol ile yüzde 0.7 geriledi. Dolar endeksi 10. haftadada değer kazanırken, yen 6 yılın düşüğüne geriledi.

Alibaba 21.8 milyar dolar elde ettiği ilk halka arzında 68 dolara hisse satışı yapmasının ardından, açılışı 92.70 dolarda yaptı.

İskoçya'nın Birinci Bakanı Alex Salmond, referandumda bağımsızlık karşıtı cephenin oyların yüzde 55 çıkmasının ardından yenilgiyi kabul ettiğini duyurdu. Bu sonuçlar, bağımsızlık isteyen Katalonya nedeniyle İspanya üzerinde oluşan baskıyı azaltabilir. S&P 500 Endeksi dün, ABD'de işsizlik başvurularının, Fed'in tahvil alımlarını sonlandırdıktan sonra faizi kaydadeğer bir süre sıfır seviyesi yakınında tutacağı taahhüdünü yinelemesinden bir gün sonra, beklenenden daha iyi çıkmasının ardından rekor seviyeye tırmandı. Alibaba Group Holding Ltd., ABD'nin en büyük ilk halka arzında 21.8 milyar dolarlık hisse sattı.

Danske Bank A/S sabit getirili menkul kıymetler işlem müdürü Soeren Moerch, "Şimdi artık İskoçya bağımsızık oylaması yoldan çekildi ve varlık piyasalarında riskten kaçınma azaldı," dedi ve "İnsanlar yeniden temel göstergelerde odaklanıyor. Birleşik Krallık hikayesi tekrar büyümeye ve ilk faiz artırımına döndü," şeklinde görüş bildirdi.

(20:50'de güncellendi)