Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, Huaneng Power International Inc.’in gerilemesi ve yatırımcıların ekonomik yavaşlamanın derinleşeceği spekülasyonları ile düşüşü 2. haftaya taşıyor.

Huaneng, Goldman Dachs Group Inc.’in şirketin hisse senedi notunu düşürmesi ile yüzde 3.1 değer kaybetti. PetroChina Co. yüzde 1.1 düşerken, CSI 300 Endeksi’ndeki enerji hisselerinin endeksteki en büyük kaybı kaydetmesi ile Wintime Energy Co. yüzde 1.5 değer kaybetti. Galaxy Entetainment Group Ltd., kumarhane hisselerinin ralli yapmasının ardından Hong Kong’ta 1 ayın en büyük yükselişini gösterdi.

Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.3 gerileyerek 10,772.57 puana geldi ve bu haftaki kaybını yüzde 2.2’ye genişletti. Bu hafta açıklanan veriler Çin’in doğrudan yabancı yatırımlarının Ağustos ayında yüzde 14 gerilediğini gösterirken, Çin’de yeni konut fiyatları hükümet tarafından izlenen 2’si hariç tüm şehirlerde düştü. Olumsuz gelen veriler, Çin merkez bankasının büyümeyi desteklemek için finansal sisteme teşvik sağlama adımlarını gölgede bıraktı.

Hong Kong’taki Geo Securities Ltd. CEO’su Francis Lun, “Genel olarak piyasa Çin verilerinin olumsuz gelmesi ile düşüşü sürdürüyor” dedi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 01 gerilerken, CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 yükseldi. Hong Kong’ta Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 arttı.