Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(15:48'de güncellendi)

Gelişen piyasa hisseleri, Çin Maliye Bakanı’nın hükümetin ekonomiyi desteklemek için teşvikleri artıracağı spekülasyonlarını sonlandırmasının ardından gösterge endeksin 6 haftanın en düşük seviyesine yönelmesi ile geriliyor. Ruble değer kaybetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, yüzde 0.8 gerileyerek Londra saati ile 13:36’da 1,048 puana indi ve düşüşü 3. güne taşıdı. PetroChina Co., Hong Kong’da işlem gören Çin hisselerinin 2 ayın en düşüğüne gerilemesine öncülük etti. OAO Alrosa CEO2nun görevi bırakmasnın ardından yüzde 3 geriledi. Ruble, Güney Afrika randı ve Türk lirası dolar karşısında en az yüzde 0.3 yükseldi.

Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei, ülke ekonomisinin aşağı yönlü risk baskı altında olduğunu ancak ekonomik göstergelere dayanarak önemli politika değişiklikler yapılamayacağını söyledi. G-20 Zirvesi’ne katılan finans uzmanları ve merkez bankaları yetkilileri, düşük faiz oranlarının finansal piyasalarda risklerin artmasına neden olabileceğini belirtti.

Security Bank Corp. şef yatırımcısı Noel Reyes, “Çin ekonomisindeki yavaşlama başka ülkeleri de etkiliyor. Çin imalat sanayi düşüş ve talepteki yavaşlama diğer piyasaları da olumsuz etkileyecek” diye konuştu.

(15:48'de güncellendi)