Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin en büyük toptancısı Tesco Plc, düşen karlar ve yönetim değişiklikleri ile son dönemdeki kötü gidişle birlikte yılın ilk yarısı için kar beklentisinin abartı olması üzerine muhasebe uygulamalarına yönelik bir soruşturma başlattı.

Beklenen kar muhasebeleştirilmiş ancak henüz elde edilmemiş gelirler nedeniyle 250 milyon sterlin (408 milyon dolar) kadar abartı görülüyor. Şirket daha önce aynı dönem için 1.1 milyar sterlin işletme karı tahmininde bulunmuştu. Şirket hisseleri yüzde 12 geriledi.

Tesco CEO'su Dave Lewis, "Açık bir ciddi sorunla karşı karşıyayız ve buna karşı gereken reaksiyonu gösterdik. Soruşturmalar sonuca ulaştığında nihai kararlar alacağız" dedi. Lewis ayrıca şirketin 23 Ekim'de ara sonuçları açıklayacağını bildirdi.

Eski CEO Phil Clarke hisse piyasalarındaki kayıpları durdurmakta başarısız olmasının ardından Temmuz ayında göreve gelmişti. Tesco hisseleri bugün yüzde 11 gerileyerek Londra saati ile 08:06'da 204.9 pens oldu. Hisseler bu yıl genelinde yüzde 39 değer kaybetmiş durumda ve üst üste beşinci yıllık düşüşe ilerliyor.