Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa devlet tahvillerinin çoğu, Çin'in yavaşlayan büyümeyi kabulleneceği söylentileri ve dünyanın en büyük ekonomilerinden gelen finansal risklerin sabit gelir varlıklarına olan talebi artırdığı yönündeki uyarılar ile, yükseliyor.

10 yıl vadeli Almanya gösterge devlet tahvili faizi, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin bugün Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda konuşması öncesi, 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Çin Maliye Bakanı Lou Jiwei büyümenin yavaşlama ile karşı karşıya olduğunu belirtirken, G20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankacıları düşük faiz oranlarının finans piyasası riskini artırabileceğini söyledi.

Brüksel'de bulunan KBC Bank NV araştırma müdürü Piet Lammens " Çinli yetkililerin risk kaçışı getiren yorumlarını gördük. Piyasa Draghi'den hep daha fazlasını bekliyor. Draghi bugün güvercin bir açıklama yapabilir. AMB'nin daha önce attığı adımların etkisi görülmeden yeni hamleler yapacağı yönündeki beklentileri de ortadan kaldırmak isteyecektir" diye konuştu.

10 yıllık Almanya devlet tahhvili faizi 1 baz puan gerileyerek, Londra saati ile 12:01'de yüzde 1.03 oldu. Ağustos 2024 vadeli yüzde 1'lik tahvilin  fiyatı 1.000 euro başuına 0.105 veya 1.05 euro artışla 99,705 oldu.