Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi, Brüksel'de Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmada Euro Bölgesi'ne yönelik risklerin aşağı yönlü olduğunu belirtti. Draghi ayrıca Euro Bölgesi'ndeki ekonomik aktivitenin yavaşladığını ve bu trendin artarak devam edebileceğini ifade etti.

Avrupa Parlamentosu'ndaki çeyreklik konuşmasında Euro Bölgesi ekonomisini değerlendiren AMB Başkanı " Büyümeye yönelik riskler açıkça aşağı yönlü" dedi. Euro Bölgesi'nde işsizlik oranının kabul edilemeyecek oranda olduğunu ifade eden Draghi " Son göstergelerde ortak para birimi bölgesindeki ekonomik aktivitedeki gerilemenin durduğuna dair bir işaret yok" şeklinde konuştu.

Draghi bu ay AMB'nin bilançosunu uzun vadeli banka kredileri ve varlık alımı programlarıyla 1 trilyon euro (1.29 trilyon dolar) artıracağının sinyalini vermişti. AMB Başkanı, politika yapıcıların deflasyon tehdidine karşı daha ileri adımlar atmak noktasında hemfikir olduklarını sözlerine ekledi.

Draghi öte yandan " Enflasyonun önümüzdeki aylar boyunca düşük kalmasını ve 2015 ile 2016'da artmasını bekliyorum. Politika yapıcılar bilhassa zayıflayan büyüme dinamiklerinin sonuçlarına odaklanacak ve risk-fiyat istikrarını iyi gözlemleyecek" dedi.