Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:14'te güncellendi)

Yen, ABD’nin IŞİD’e karşı mücadele amacıyla Suriye’de hava saldırısı düzenlenmesinin ardından artan güvenli varlık talebiyle güçleniyor.

Japon para birimi İsrail'in hava sahasını ihlal ettiğini belirttiği bir Suriye uçağını düşürdüğünü açıklamasının ardından, 2 haftanın en dik yükselişini kaydetti. Bloomberg Spot Dolar Endeksi haftanın en sert düşüşünü yaşadı. Avustralya doları, HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından hazırlanan Çin'de imalatın beklenmedik şekilde artmasının ardından, 7 ayın düşüğüne yaklaştığı seviyeden yeniden yükseldi.

Singapur’da bulunan CMC Markets stratejistlerinden Desmond Chua, “Avustralya dolarının refleks olarak yükselişe geçtiğini görüyoruz. Çin imalat PMI’ının çok daha zayıf gelmesinin beklendiği dikkate alındığında bu durum şaşırtıcı olmadı” dedi.

Yen dolar karşısında yüzde 0.4 yükselerek 108.45 yen seviyesine geldi. Yen euro karşısında yatay seyrederek 139.88 yen oldu. Euro dolar karşısında yüzde 0.3 artarak 1.2893 dolar seviyesine geldi. Bloomberg spot dolar endeksi yüzde 0.2 gerileyerek 1,054.46 oldu.

(16:14'te güncellendi)