Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, imalat PMI’ının beklentileri aşması ve yatırımcıların Çin hükümetinin konut piyasasını desteklemek için adım atacağı spekülasyonları ile değer kazanıyor.

Çin Shipbuilding Industry Co. yüzde 2.1 prim yaparken, China CSSC Holdings Ltd. yüzde 3.6 değerlendi. HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından hazırlanan Çin Satın Alma Yöneticileri Endeksi, Ağustos ayındaki 50.2 seviyesinden Eylül ayında 50.5’e yükseldi. Poly Estate Group Co., 21st Century Business Herald’ın Çin’in en büyük dört bankasının mortgage kredileri kriterliğini hafifletebileceğini açıklamasının ardından inşaat şirketleri öncülüğünde yükselişe geçti.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 yükselerek yerel saat ile 10:04’te 2,298.91 puan olurken, Hang Seng China Enterprises yüzde 0.2 artışla 10,623.22 puan seviyesine geldi. Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin’de imalatın yükselmesi, geçtiğimiz hafta doğrudan yabancı yatırımların 4 yılın en düşüğüne gerilemesi ve konut fiyatlarının 2’si hariç hükümet tarafından takip edilen tüm şehirlerde düşmesinin ardından ekonomide yavaşlama olacağı endişelerini hafifletebilir.

Hang Seng Endeksi yüzde 0.1’den az gerilerken, CSI 300 yüzde 0.5 yükseldi. Hang Seng China Enterprises endeksi, 8 Eylül bu yılın en yüksek seviyesine görmesinin ardından yüzde 6.9 geriledi ve 12 yıllık tahmini gelirlerin 6.8 katı işlem görüyor.