Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:55'te güncellendi)

ABD hisseleri sağlık hizmetleri ve küçük ölçekli hisseler ile gerilerken, petrol fiyatları ve ABD tahvilleri Suriye'deki hava saldırılarının ardından, yükseldi.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saati ile 14:24'te yüzde 0.5 geriledi. Russell 2000 endeksi dünkü yüzde 1.5'lik satışın ardından bugün yüzde 0.8 geriledi. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 1.4 ile 8 Temmuz'dan bu yana en sert düşüşü kaydetti. MSCI Gelişen Piyasa Endeksi yüzde 0.8 düşüş kaydetti. 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvili faizi 3 baz puan düşere yüzde 2.54 oldu. WTI petrol yüzde 0.8, altın yüzde 0.4 yükseldi.

ABD ve Arap müttefikleri, Suriye'deki İslam Devleti mevzilerine hava saldırısı düzenledi ve İsrail, Golan tepeleri üzerinde uçan bir Suriye savaş uçağını düşürdüğünü duyurdu. Euro Bölgesi imalat sanayi göstergesi Temmuz 2013'ten bu yana en düşük seviyesine inerken, Çin imalat sanayi göstergesi beklenmedik bir şekilde güçlendi.

Londra'da Societe Generale SA Döviz strateji direktörü Alvin T. Tan, "Avrupa'nın büyüme ivmesi yavaşlıyor görünüyor ve buna Çin'in büyümesine ilişkin endişeleri eklediğinizde, küresel ekonomiye ilişkin endişeler daha da büyüyor" dedi ve "Orta Doğu'da artan şiddet piyasadaki kaygılara aktkıda bulunuyor" şeklinde görüş bildirdi.

(21:55'te güncellendi)