Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

21st Century Business Herald’ın haberine göre Çin’in en büyük dört bankası, ülkenin gerileyen gayrimenkul piyasasını desteklemek amacıyla atılan politika adımları kapsamında mortgage kredi kriterlerini hafifletebilir.

Guangzhou merkezli gazetenin Industrial & Commercial Bank Of China ve Agricultural Bank of China Ltd.’deki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, ilk kez konut satın alımı yapacak kişiler kredi kriterleri genişletilebilir. İsmi açıklanmayan haber kaynağına göre Çin’in en büyük dört bankası mortgage politikalarını görüşmek üzere dün toplandı.

Çin merkez bankasının 13 Mayıs’ta ülkenin en büyük bankalarına mortage kredilerine hız vermeleri çağrısında bulunmasına rağmen sıkı kredileri konut talebini düşürmeye devam ediyor. 2010’dan bu yana 46 şehirde konut sahipliğine yönelik uygulanan sınırlamalar satışlardaki düşüşü frenlemek amacıyla 37 şehirde 3 Eylül itibarıyla kaldırıldı veya hafifletildi. Ancak Çin’in gayrimenkul kurumunun en büyük ortağı Centaline Gorup’a göre pek çok konut müşterisi hala bekle-gör modunda olmayı sürdürüyor.