Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'nde imalat sanayi ve hizmet sektörü büyümesi Eylül ayında beklenmedik şekilde bu yılın en düşük hızına yavaşlayarak, ekonominin bocaladığına yönelik sinyallere bir yenisini ekledi.

Londra merkezli Markits Economics'in bugün açıkladığı verilere göre, Euro Bölgesi'nde her iki sektörü kapsayan bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Eylül'de 52.3 olurken Ağustos'ta 52.5 seviyesindeydi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı endeksin 52.5 ile değişmeyeceği yönündeydi.

Eylül'de hizmet sektörü PMI 53.1'den 52.8'e, imalat sanayi PMI göstergesi ise 50.7'den 50.5'e geriledi. Euro Bölgesi'ne yönelik yeni siparişler göstergesi ise Ağustos'taki 52.4 seviyesinden Eylül'de 51.2'ye indi.

Çin'de ise yine bugün açıklanan verilere göre, HSBC Holdings Plc ve Markits tarafından hazırlanan öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) Eylül ayında Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin en yüksek tahminlerini karşılayarak 50.5 olarak açıklandı. Endeks Ağustos ayında 50.2 seviyesindeydi.

Endekslerde 50'nin üzerindeki rakamlar sektörde büyümeye işaret ediyor.