Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Birleşmiş Milletler oturumuna katılmak üzere New York'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Charlie Rose Show'a katıldı ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, IŞİD ile mücadelede ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini belirterek, "Türkiye de deneyimi çerçevesinde IŞİD ile mücadelede üzerine düşeni yapacak" dedi. Erdoğan, terörle mücadelenin bölgesel değil uluslararası bir olay olduğunu belirterek, "Bölgede bir adım atılması için Suriye ve Irak'a birlikte bakılmalı. ABD başkanı Obama da bu yönde adım attı, bu doğru bir yaklaşım" dedi.

Erdoğan, hava saldırılarına ilişkin olarak ise, "Hava saldırıları sadece bir boyutu. Müdahale tüm boyutlarıyla yapılmalı, aksi halde yarım olur" dedi. Güvenlik için uçuşa kapalı bölge oluşturulması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Oluşturulacak tampon bölgede lojistik ve insani yardım sağlanabilir" dedi ve IŞİD ile mücadelede gerekirse Irak ve Suriye ile beraber adımlar atılabileceğini sözlerine ekledi.

Diplomatların serbest bırakılmasına ilişkin soruları da yanıtlayan Erdoğan, “Rehinelerin salıverilmesi için diplomatik bir süreç yaşandı ve kesinlikle bir fidye ödenmedi” dedi. Erdoğan ayrıca rehineler konusunda Türkiye'nin büyük bir sabır  gösterdiğinin altını çizdi.