Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için New York'ta bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ve bölge ülkelerinin oluşturduğu koalisyonun Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı dün gece başlattığı hava saldırıları ile ilgili ilk kez açıklama yaptı. Erdoğan " Bu hedeflere yönelik atılmış olan bu adım özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı yapılmış bir eylem olarak bizim de olumlu yaklaştığımız bir adımdır. Ciddi bir ara verilmesi yanlış olur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

BM İklim Zirvesi'ne katılan Cumhurbaşkanı gazetecilerin IŞİD ve tampon bölge ile ilgili sorularını da yanıtladı. Türkiye'nin IŞİD'e karşı mücadele için oluşturulan koalisyona katkısı ile ilgili gelen soruya Erdoğan " Üzerimize düşen görev neyse, terörle mücadelede bunu yapmaya, biz de üzerimize düştüğü şekliyle adımlarımızı atacağız. İnşallah döndükten sonra Hükümetimizle de görüşmeleri yapacağız" şeklinde yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı askeri operasyonlara katılma durumu ile ilgili soruya ise "Arkadaşlar, her türlü kapsar. Askeri, siyasi hepsi..." diye cevapladı.

Erdoğan BM Zirvesi'nde aralarında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin de bulunduğu bazı liderler ile de ikili görüşmeler yaptı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby daha önce yaptığı açıklamada, ABD ordusunun ve partner ülkelerin güçlerinin, Suriye'deki IŞİD teröristlerine karşı askeri eylemde bulunduğunu teyit etmişti.