Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester faizlerin tahvil alım programının ardından 'kayda değer' bir süre daha düşük kalacağı yönündeki ifadenin değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

ABD Merkez Bankası Fed'in ne zaman faiz artıracağı ile ilgili tartışma sürerken, Fed başkanlarından konuyla alakalı farklı sesler yükselmeye devam ediyor. Gün içinde Fed Başkanı Janet Yellen'ın erken faiz artırımına hazırlıklı olunması gerektiğini söylemesinin ardından St. Louis Fed Başkanı Bullard'dan da 'kayda değer süre' ifadesinin Ekim'de yönlendirmeden çıkarılabileceği mesajı gelmişti.

Son olarak Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester da tartışmaya dahil olarak Merkez Bankası'nın yönlendirmesinin politikanın veriye nasıl tepki vereceğini göstermesi gerektiğini kaydetti. Yönlendirmenin daha ziyade bir iletişim aracı olarak kullanılması gerektiğini söyleyen Mester, bu aracın ekonomideki değişikliklere nasıl yanıt verileceğini göstermesine ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Fed politikasında daimi oyu bulunan tek bölgesel başkan olan New York Fed Başkanı William Dudley de dolardaki değerlenmenin büyüme üzerindeki olası kötü etkilerine dikkat çekmiş, bu ifadeler Fed'in geç faiz artışına sıcak bakabileceği şeklinde yorumlanmıştı