Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pacific Invetment Management Co., (Pimco) fonlara emeklilik planlarıyla para aktaran Main Street’teki yatırımcılar için efsanevi bir isim haline gelen Bill Gross’un beklenmedik ayrılığının ardından yüzde 30’u bulan varlık kaybı yaşayabilir.

Para yöneticileri Newport Beach California merkezli Pimco’daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. 1.97 trilyon doları yöneten Pimco’dan, faiz artışı beklentileri sonucu sabit gelirden vazgeçip yatırımlarını çekenlerin sayısı rekor düzeyde olmuştu. Sanford Bernstein bugün bir rapor yayımlayarak Pimco’nun yüzde 10 ila yüzde 30’luk kayıp yaşayabileceğini söyledi.

70 yaşındaki Gross 40 yıl kadar önce Pimco’yu kuranların arasında yer almış ve dünyanın en büyük tahvil fonunda uzun süre yöneticilik yapmıştı. Pimco Gross’un ayrılmasının ardından baş yatırım yönetcisi olarak Daniel Ivascyn’i göreve getirdi.

Gross’un Janus Capital’a geçmesi Pimco’nun bu yıl yaşadığı ikinci büyük kayıp oldu. Daha önce fonun CEO’su Muhammed El Erian da görevinden ayrılarak büyük bir sürprize neden olmuştu. Pimco Gross’un yerine El Erian’ın getirilmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.