Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong merkezinde protestocular, demokrasiyi destekleyen gösterilerin 5. gününde yolları kapatmayı sürdürürken, liderler taleplerin karşılanmaması halinde gerginliğin önümüzdeki günlerde ivme kazanabileceği yönünde uyarıda bulundu.

Polis 28 Eylül’deki olayların tekrarlanmaması için dün 10 binlere ulaşan kalabalığa mesafeyi korurken, polis müdahalesinin gösterileri alevlendirdiği belirtiliyor. Bugün erken saatlerde Admiralty bölgesinde ana yollar ulaşıma engellenirken çalışanlar iş yerlerine yürüyerek veya metro ile ulaştılar. Hang Seng Endeksi bugün de gerileme kaydederek Şubat ayından bu yana en sert iki günlük düşüşü gösterdi.

Gösteriler, 26 Eylül’de öğrencilerin hareketi ile başlarken, hafta sonunda polisin göz yaşı gazı kullandığı sert müdahalesinin ardından artış gösterdi. Öğrenci liderleri dün yaptıkları açıklama ile Hong Kong lideri Leung Chun-ying’in istifa etmesi ve Pekin’deki hükümetin 2017 seçimini kontrol etme planlarını sonlandırması taleplerinin karşılanmaması halinde protestoların yayılacağını ifade ettiler.

Hang Seng Endeksi, dün yüzde 1.9 gerileme ile 3 haftaya yakın bir sürenin en dik kaybını kaydetmesinin ardından bugün yerel saate göre 14:10’da yüzde 1.4 düştü.