Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(21:54'te güncellendi)

ABD hisse senetleri, Fed'in tahvil alımını bu ay bitirecek olması ve Avrupa ekonomisinden gelen zayıf sinyaller ile birlikte değer kaybederken, Russell 2000 Endeksi rekor seviyeden yüzde 10 gerileyerek "düzeltme"  yaptı., ABD Hazine tahvilleri değer kazandı.

Standard & Poor’s 500 (S&P 500) Endeksi New York saati ile 14:30'da yüzde 1.2 geriledi. Russell 2000 Endeksi yüzde 1.3 geriledi ve Mart'taki rekorun ardından yaşadığı düşüşü yüzde 10'da taşıdı. Dow Jones Ulaşım endeksi, havayollarının düşüşü ile yüzde 2.3 gerileyerek Şubat'tan bu yana en sert düşüşü yaşadı. Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 düştü. 10 yıllık ABD Hazine tahvili faizi 8 baz puan düşerek yüzde 2.41 oldu. Brent petrolü 2 yılı aşkın bir sürenin en düşük seviyesini gördü.

İtalya'nın büyüme tahminini düşürmesi, Euro Bölgesi'nde fabrikaların fiyatlarda bir yılı aşkın sürenin en hızlı indirimine gitmesi ve Almanya'da imalat sanayinin daralması, Avrupa Merkez Bankası'nın yarınki toplantısı öncesi, politika yapıcıların karşı karşıya olduğu güçlüklerin altını çiziyor. ABD'de imalat sanayi, son üç yılın en güçlü büyüme oranını göstermesinin ardından, Eylül ayında yavaşlatken, ADP özel sektör istihdam Eylül ayında 213,000 artarak, son üç ayda ilk kez yukarı yönde hareket etti. Almanya'nın hükümet politikası konusunda bilgi sahibi bir kaynağa göre, Rusya'nın yaptırımların artırılması riski ile karşı karşıya olduğunu belirtti. Hong Kong'da demokrasi yanlılarının protesto gösterileri altıncı gününe girdi.

Philadelphia'da Janney Montgomery Scott LLC'nin şef yatırım stratejisti Mark Luschini, "Jeopolitik sorunlar piyasada bazı kısa vadeli bozulmalara yol açtı, ancak henüz önemli düşüşler görmedik," dedi ve "Piyasa, bu durumu, ekonomiye ve faiz oranlarına ilişkin endişeler dikkate alındığında, biraz önemsiz olarak değerlendiriyor" şeklinde görüş bildirdi.

(21:54'te güncellendi)