Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, ABD hisselerinin düşüşü ve zayıf petrol fiyatlarının Rus üreticileri aşağı çekmesi ile 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Endonezya hisseleri değer kaybına uğradı.

OAO Gazprom, Brent petrolün yüzde 1.6 gerilemesinin ardından Micex Endeksi’ni 7 haftanın en düşük seviyesine itti. Jakarta Bileşik Endeksi yüzde 2.2 geriledi. Hyundai Motor Co. yüzde 4.5 düşerek Güney Kore hisselerinde kaybı hızlandırdı. Ruble dolar karşısındaki 5 günlük düşüşü sonlandırdı. Malezya ringiti, mali açığın daraltılmasını amacıyla ülkede akaryakıt fiyatlarının artırılmasının ardından 7 haftanın en büyük yükselişini gösterdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.5 gerileyerek Londra saati ile 09:30’da 992.05 puan oldu ve düşüşü 6. güne taşıdı. Standard & Poor’s 500 Endeksi, Fed’in tahvil alım programını bu ay sonlandıracağı açıklamasını yinelemesinin ardından dün 7 haftanın en düşük seviyesine indi.

Krungsri Securities Plc araştırma müdürü Kasamapon Hamnilrat, “ABD hisselerindeki sert düşüş ve ABD tahvil alım programının sonlanması piyasaları tedirginleştiriyor. Piyasalar, fon akışlarında büyük dalgalanmalarla karşılaşacak” dedi.