Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Brezilya çok yakın geçmesi beklenen Cumhurbaşkanlığı Seçimleri için bugün sandığa gidiyor. Anketler hali hazırdaki Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff'i çok az farkla önde gösteriyor.

1-2 Ekim'de yapılan Datafolha anketi, Rousseff'i yeniden seçilmeye yüzde 5 yakın olduğunu gösterirken, eski Çevre Bakanı Marina Silva ile ve Senatör Aecio Neves'in ikinci sırada aynı puanda olduğunu ortaya koydu. Ankete göre Neves oyunu Ağustos sonundan itibaren yüzde 6 artırırken, Silva Cumhurbaşkanı ile aynı puandayken yüzde 10 kadar oy kaybı yaşadı.

Anket şirketi Datafolha yöneticisi Mauro Paulino seçim sonuçlarını tahmin etmekteki zorluğun halktaki değişim politikalarına olan istek ve adaylara olan güvensizliğin bir sonucu olduğunu belirtti. Rousseff döneminde 20 yılı aşkın bir sürenin en düşük ekonomik büyümesi görülse de, Cumhurbaşkanı'nın seçim kampanyasında diğer adayların politikalarının rekor düşük seviyedeki işsizliği ve 35 milyon insanı yoksulluktan kurtaran programları olumsuz etkileyeceğini söylemesi rakiplerini olumsuz etkiledi.

Paulino ' İnsanlar adaylar konusunda hala kararsız. O yüzden tahmin edilmesi güç bir seçim' şeklinde konuştu.

Rousseff'in anketlerde yeniden yükselişe geçtiği 2 Eylül'den bu yana Ibovespa Endeksi yüzde 11.9 gerilerken, real dolar karşısında yüzde 8.7 değer kaybetti.