Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Selahattin Demirtaş ve Abdullah Öcalan, Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) Kobani’ye saldırmasının ardından yaşanan şiddet olaylarının bitirilmesi çağrısında bulundu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Demirtaş hükümetin sorunun çözümü için barış görüşmelerini hızlandırması gerektiğini belirtti.

Bloomberg International'da yer alan habere göre Demirtaş, PKK lideri Öcalan’ın 20’den fazla kişinin hayatını kaybettiği olaylar için itidal çağrısında bulunduğunu iletti.

IŞİD’in Kobani’nin hâkimiyetini ele geçirmeye yaklaştığı yönünde haberlerin gelmesi ile Türkiye’nin dört bir yanında protesto gösterileri düzenlenmişti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Güney Doğu’da çıkan olaylarda en az 19 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Bölgedeki birçok ilde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. 

Diyarbakır'da basın toplantısı düzenleyen Demirtaş “Öcalan katliam tehlikesini önlemek adına her kesimin diyalog ve müzakereleri hızlandırılma tavsiyesinde bulundu” dedi. Demirtaş hükümetin barış sürecinde de yeni adımlar atması gerektiğini ifade etti.