Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

İl Emniyet Müdür Atalay Ürker, Emniyet Müdür Yardımcısı Atif Şahin ve Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu, gösteri sırasında hasar gören iş yerlerini gezdikleri sırada kimliği belirsiz kişi veya kişilerce uzun namlulu silahla saldırıya uğradı.

Saldırıda Şahin olay yerinde, başkomiser Hatipoğlu da kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Ağır yaralanan İl Emniyet Müdürü Ürker de Bingöl Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. Ürker'in sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bingöl Valiliği, İl Emniyet Müdürü Atalay Ürker ve beraberindekilere yönelik yapılan silahlı saldırı sonrasında saldırıyı gerçekleştirenleri ele geçirmek amacıyla düzenlenen operasyonda, 4 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürü Ürker ve beraberindekilere yönelik yapılan silahlı saldırı sonrasında saldırıyı gerçekleştirenleri ele geçirmek maksadıyla operasyon başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, "Başlatılan operasyon kapsamında Genç ilçe girişinde meydana gelen silahlı çatışmada 4 terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.