Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(14:03'te güncellendi)

Avrupa hisseleri, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) bölge ekonomisini canlandırmaya yönelik önlemler ile ilgili engellerle karşılaşacağı endişesi ile 7 ayın en düşük seviyesine çok yaklaştı. ABD endeks vadelileri yatay seyrederken, Asya hisseleri düşüş gösteriyor.

STMicroelectronics NV ve Infineon Technologies, ABD'deki Microchip Technology Inc.'nin sektördeki düzeltme olasılığına dikkat çekmesinin ardından, en az yüzde 5 gerilediler.  AG, Outokumpu Oyj ve Norsk Hydro ASA 6 ayın en düşük seviyesine yaklaşarak, emtia şirketlerinin Stoxx Europe 600 Endeksi’ndeki en kötü performansı göstermesine neden oldu.

Stoxx 600 yüzde 1.9 düşerek Londra saati ile 11:10'da 320.58 puan oldu. Endeks, IMF’in küresel büyüme tahminini düşürmesi ve Almanya sanayi üretiminin 2009’dan bu yana en büyük oranda daralması ile bu hafta yüzde 4.4 gerileyerek Mart ayından bu yana en büyük kaybı kaydetmeye ilerliyor. Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri bugün yüzde 0.6 gerilerken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.6 geriledi.

(14:03'te güncellendi)