Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD merkez bankası Fed, yavaşlayan küresel büyüme ile birlikte enflasyon hedeflerini tutturmak üzere yeni taktik arayışlarına girdi.

Düşük emtia fiyatları ve ücretlerdeki yatay seyre paralel olarak enflasyonun tehlike bölgeye girdiğini belirten Fed yetkilileri, enflasyon riskine karşı yeni strateji geliştirmeyi hedefliyor.

Bazı Fed yetkilileri enflasyonun beklentilerin altına kalmasından kaygı duyarken, Fed'in eski yetkililerinden olan Macroeconomic Advisers kıdemli yönetici direktörü Laurence Meyer, "Çok düşük enflasyon yeniden gerçek bir sorun olmaya başladı. İlk faiz artışının zamanlaması enflasyona bağlı olacak" dedi. 

Öte yandan Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, Fed'in ABD'de enflasyon bekleyişlerinin yüzde 2 hedefinden kayma göstermemesini sağlaması gerektiğini söyledi. 

San Francisco Fed Başkanı John Williams ise Fed'in enflasyonu kontrol altında tutmak için gerektiği takdirde varlık satışı yapma seçeneğini göz ardı etmediğini de vurguladı. 

New York Fed Başkanı William Dudley, Şikago Fed Başkanı Charles Evans ve Minneapolis Fed Başkanı Narayana Kocherlakota son günlerde yaptıkları açıklamalarda hedeflerin altındaki enflasyonu yakın zamandaki faiz artışı karşısında bir risk olarak değerlendirdi.