Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri düşüşü ikinci güne taşıyarak, küresel büyümedeki yavaşlamanın ABD ekonomisinin etkileyeceği endişeleri ile Standard & Poor’s 500 Endeksi’ni Ocak’tan bu yana en uzun haftalık kayıp sürecine yaklaştırıyor.

S&P 500 yüzde 0.5 gerileyerek New York saati ile 10:15’te 1,919.27 puan oldu. Endeks bu hafta toplam yüzde 2.5 geriledi ve üst üste üçüncü haftalık kaybına yaklaşıyor. Dow Jones endeksi yatay seyrederken, Nasdaq 100 yüzde 1.2 aşağıda seyrediyor.

Tüm dünyada hisse senetleri geçen ay rekor seviyeye ulaşmalarının ardından 3.5 trilyon dolarlık değer kaybı yaşadılar.Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi Almanya Maliye Bakanı ile Euro Bölgesi'nde büyümenin toparlanması için yapılması gerekenler hususunda fikir ayrılığına düştü. Fed yetkilileri ABD ekonomisinin küresel ekonomideki yavaşlamadan dolayı risk altına girebileceğini ifade etti. IMF ise bu hafta küresel büyüme tahminini düşürdü. Çin ekonomik genişlemeyi desteklemek için hedefli adımlar atarken, Japonya merkez bankası (BOJ) Guvernörü Haruhiko Kuroda, bankanın ek genişleme için pek çok seçeneğinin olduğunu belirtti.