Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, merkez bankasının enflasyon beklentilerindeki düşüşü durdurmak için parasal genişlemeden çıkışı erteleme ihtimalini değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Bloomberg News yayınına konuk olan Bullard, ABD ekonomisinin temellerinin sağlam olmaya devam ettiğini belirtirken, piyasalardaki çalkantıdan Avrupa’nın görünümündeki kötüleşmeyi sorumlu tuttu.

Bullard “ABD’de enflasyon beklentileri düşüşte. Bu da merkez bankası için önemli bir işaret. Bu yüzden parasal genişlemenin sonlandırılmasını ertelemek akıllıca olabilir” dedi.

Fed yetkilileri 28-29 Ekim’de bir araya gelecek. Fed’in bu toplantının ardından varlık alım programını bitirme kararı alması bekleniyor.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri dün Haziran 2013’ten bu yana ilk kez yüzde 2’nin altına inerek, ekonomik büyümenin yavaşladığına dair endişelerin artmasına neden oldu. Küresel büyümede yavaşlama olduğu yönündeki endişeler hisse senetlerini, petrol fiyatlarını ve enflasyon beklentilerini düşürdü. ABD dolarının değeri ise trading ortaklarına bağlı olarak arttı.