Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bazı büyük Avrupa bankalarının yöneticilerine göre, Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) Avrupa bankalarının defterlerine yönelik incelemesi Güney Avrupa’da yıllardır süren düşük borçlanmayı sonlandırmaya yardımcı olabilir.

İtalya’da bulunan Banca Popolare di Milano Scarl bankasının CEO’su Giusepper Castagna, “Kapsamlı değerlendirmelerin ardından sermaye seviyelerinin netleşmesi ile bankalar kredi vermeye daha açık olacak” dedi. Castagna, yıllık kredi büyümesinin 2016 itibarıyka yüzde 5 olacağı tahmininde bulunuyor. Geçtiğimiz sene yıllık kredi büyümesinden yüzde 4.2’lik düşüş görülmüştü.

AMB Başkanı Mario Draghi, Kasım ayında bankacılık denetimini devralmadan önce yıl boyunca süren bir inceleme ile finansal sisteme olan güveni tazelemeye çalışıyor. AMB, batık kredileri ortaya çıkarmak için Euro Bölgesi’nin 130 en büyük bankasının hesaplarında incelemeler gerçekleştirdi. AMB ayrıca banka sermayelerinin ekonomik şoklara dayanmaya yeterli olup olmadığını da inceliyor. Sonuçlar 26 Ekim’de açıklanacak.