Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(13:40'ta güncellendi)

Euro, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) ek teşvik sağlayacağı iddialarına ağırlık vermesi ile dolar karşısında düşüşü ikinci güne taşıyor.

Euro Bölgesi ortak para birimi, yen karşısında da zayıfladı. Reuters haberine göre AMB'nin şirket tahvili almayı düşündüğü söylentileri, euronun dün dolar karşısında son bi haftanın en büyük kaybını yaşamasına neden oldu. Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Luc Coene, AMB'nin şirket tahvili alması için herhangi bir somut önerinin bulunmadığını söyledi. Dolar yen karşısında, ABD'de bugün açıklanacak olan ve ekonomistler tarafından değişiklik beklenmeyen Eylül ayı tüketici fiyatları verisi öncesinde yatay seyrediyor .

Euro dolar karşısında erken saatlerdeki yüzde 0.2'ye varan kazancı silerek 1.27'nin altına kadar gerilerken, yüzde 0.2 kayıpla Londra saati ile 10:44'te 1.2693 dolardan işlem görüyor. Euro dolar karşısında dün ise yüzde 0.7 zayıflayarak 14 Ekim'den bu yana en sert düşüşü kaydetmişti. Euro yen karşısında da yüzde 0.2 geri adım attı ve 135.76 yen seviyesinde. Dolar 106.92 yenden işlem görüyor.

Sydney’deki Commonwealth Bank of Australia para birimi stratejistlerinden Joseph Capurso, “PMI’ın hayal kırıklığı yaratacağına yönelik riskler artarken, euronun düşüşü genişleteceğini düşünüyorum. Euro 1.26 dolar seviyesi civarında destek bulabilir” dedi.

(13:40'ta güncellendi)