Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Çin medyası Hong Kong’da demokrasiyi destekleyen harekete yönelik abartılı dilini yoğunlaştırarak protestocuların "yabancı kuklalara dönüşme" riski olduğunu savunuyor.

İngilizce yayınlanan ve günlük bir gazete olan Global Times’ın bugünkü başyazısı protestoları Çin Komünist Partisi karşıtı diğer hareketler ile bağlantılı olduğu ifade edildi.  

Gazetede, “Occupy Central ile ilgili dış kaynaklı politik durum oldukça açık. Aralarında Tibet, Sincan, Tayvanlı ayrılıkçıların ve demokrasi yanlısı aktivistlerin bulunduğu karışık güçler mevcut Çin rejimine karşı çıkıyor ve Hong Kong’daki protestoları yönlendiriyor” ifadeleri kullanıldı.

Global Times’in Çin Komünist Partisi'nin resmi yayın organı People’s Daily gazetesi ile bağı bulunuyor. Gazetede yer alan yorumlar, Hong Kong Özel İdare Bölgesi Baş Yöneticisi Leung Chun-ying’in yanacı güçlerin protestoları alevlendirdiğini söylemesinin ardından geldi. Öğrenci liderleri, Çin’in 2017’de ilk kez yapılacak liderlik seçimlerinde adayları inceleme kararından vazgeçmemesi halinde protestoların devam edeceğini açıkladı.