Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsviçre'nin ikinci büyük bankası Credit Suisse, mali yılının üçüncü çeyreğinde beklentilerin üzerinde kar açıkladı. Credit Suisse'nin üçüncü çeyrekte net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 milyar 80 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Zürih merkezli yatırım bankasının üçüncü çeyrekte net karı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 126 artarak 1 milyar 80 milyon dolar olarak gerçekleşti. Analistler ise 930 milyon dolar kar bekliyorlardı. Bankanın geçen yılın aynı dönemindeki karı 475 milyon dolar seviyesindeydi. Credıt Suisse'nin vergi öncesi karı da yüzde 89 artarak 721 milyon dolardan 1,36 milyar dolar seviyesine çıktı.

Credit Suisse üçüncü çeyrekte gelirlerini ise yüzde 20 artırarak geçen yılın aynı dönemindeki 5.7 milyar dolardan 6.9 milyar dolara yükseltti.

Credıt Suisse CEO'su Brady Dougan, kazançlardaki artışı sağlam müşteri faaliyetlerine bağladı.

Piyasalardaki dalgalanamlardan bazı şirketler faydalanırken bazılarının ise negatif etkilendiği karmaşık bir Ekim ayı başlangıcı gördüklerini belirten Dougan, "Güçlü yapımıza rağmen dördüncü çeyrekteki durum piyasa koşullarına bağlı olacak" dedi.