Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri telekomünikasyon şirketlerinin gerilemesi ve Çin hisselerinin 1 ayın en büyük düşüşüne hazırlanması ile 5 günden bu yana ilk kez değer kaybediyor. Güney Kore vonu, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki düşüşlere öncülük etti.

China Unicom Hong Kong Ltd. üçüncü çeyrek kar açıklaması öncesinde 6 aya yakın bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. PetroChina Co. Şanghay’da üç ayın en düşük kapanışını yapmaya hazırlanıyor. Hyundai Heavy Industries Co., çalışanlarının büyük bir çoğunluğunun grev kararı alması ile 8 ayın en düşük seviyesine geriledi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.2 gerileyerek Hong Kong saati ile 13:46’da 984.88 puana indi. Endeks küresel görünümün düşüş göstermesi ile bu yılın en yüksek seviyesinden yüzde 11 gerileme kaydetti. Şanghay Bileşik Endeksi, yeni hisse arzlarının fonların yön değiştirmesine neden olacağı endişesi ve Hong Kong ile gerçekleştirilecek işlem bağlantısının ertelenmesi ile bugün yüzde 0.9 düştü.

Philip Capital Management Sdn. Baş yatırımcısı Ang Kok Heng, “Piyasalar hala belirsizlik içinde ve insanlar tedbirli davranıyor” dedi.