Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İngiltere'nin en büyük süpermarket şirketi Tesco Plc'nin Başkanı Richard Broadbent, şirketin muhasebe düzensizliklerinin bu yıldan önce başladığını ve yılın ikinci yarısındaki karı etkileyeceğini açıklaması sonrasında görevden ayrılacak.

Tesco'dan bugün yapılan açıklamaya göre, şirketin karı 263 milyon sterlin (422 milyon dolar) fazlalık ile şişirilirken, bu miktarın bir kısmı bu yıldan önceye dayanıyor. Yönetimi geçtiğimiz ay devaralan CEO Dave Lewis, tam yıl için bir kar tahmini sunmayacağını söylerken, hisseler yüzde 7 kadar geriledi.

Londra'da bulunan Espirito Santo analistlerinden Rickin Thakrar, "Hesaplar oldukça düzensiz ve bunu düzeltmek uzun bir zaman alacak. Kar tahmininden vaz geçilmesi endişe verici" dedi.

Broadbent bugün yaptığı açıklamda, "Yapılan yanlışlık büyük bir üzüntü konusu, yerime gelecek kişi için sistemli bir süreç ortamı hazırlamaya başlayacağım" dedi.

Tesco Broadbent'in ayrılacağı günü henüz belirlemezken, Lewis sistematik bir yol izleyerek yeni başkanın belirleneceğini ifade etti ve "Bir işletme olarak ihtiyacımız olan şey itikrar. Sistemli bir geçiş için Richard'ı yönetimde tutmak önemli" dedi.