Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(16:10'da güncellendi)

Yen dolar karşısında, ABD’li bir doktorun Ebola virüsü kapması ve New York’ta hastaneye kaldırılmasının ardından güvenli varlıklara talebin artması ile 7 günden bu yana ilk kez yükseliyor.

Yen 16 önemli para biriminin çoğu karşısında, ABD’nin en büyük şehri New York’ta ilk Ebola vakasının teşhis edilmesi ile güçlendi.  ABD Hazine tahvilleri yükselirken, Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri geriledi. Sterlin İngiltere'nin üçüncü çeyrekte analist beklentileri doğrultusunda büyüdüğünü gösteren veri sonrasında dolar karşısında üç günlük düşüşü sonlandırdı.

Singapur’daki Royal Bank of Scotland Asya-Pasifik piyasaları strateji müdürü Greg Gibbs, “Endeks vadelileri ve dolar-yende potansiyel bir salgın korkusu ile düşüş olduğunu görüyoruz. Ebola kesinlikle piyasanın radarına girdi” dedi.

Yen dolar karşısında, dün 108.35 yene gerilemesinin ardından bugün yüzde 0.3 değerlenerek New York saati ile 08:25'te 107.99 yen oldu. Yen euro karşısında yüzde 0.2 yükseliş ile 136.70 seviyesine geldi. Dolar euro karşısına yüzde 0.1 düşerek 1.2658 dolar oldu.

Ebola hastalarının tedavisi için bulunduğu Batı Afrika ülkesi Gine'den New York'a dönen doktora Ebola teşhisi kondu. Edinilen bilgiye göre, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü ile Gine'de Ebola ile mücadeleye katılan ve 14 Ekim'de New York'a dönen Doktor Craig Spencer, Ebola belirtileri görülmesi üzerine Bellevue Hastanesi'ne kaldırıldı. Yetkililer, çarşamba gecesi Manhattan'dan Brooklyn'e metroyla seyahat ettiği öğrenilen Spencer'ın bu sırada başka insanlara temas etmiş olabileceğini değerlendiriyor.

(16:10'da güncellendi)