Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, paslanmaz metal üreticilerinin düşüşlere öncülük etmesi ve yatırımcıların merkez bankalarının para politikası kararlarını beklemeleriyle Topix endeksinin 2 günlük yükselişi sonlandırması ile birlikte geriliyor.

Topix endeksi yüzde 0.6 gerileyerek Tokyo saati ile 12:49’da 1,246.97 puan oldu. Endekste işlem hacmi 30 günlük gün içi ortalamanın yüzde 14 aşağısında seyretti. Endeks geçtiğimiz iki işlem gününde yüzde 1.8 yükseliş gösterdi. Nikkei 225 Stock Average bugün yüzde 0.7 düşüş ile 15,.277.50 puana indi. ABD merkez bankası (Fed) ve Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) para politikası açıklamalarını bu hafta yapmaları bekleniyor.

Hong Kong’da bulunan Vantge Capital Markets yöneticilerinden Stuart Beavis, “BOJ toplantısını bekliyoruz. BOJ verilerin hayal kırıklığı yaratması halinde harekete geçmeye hazır olduğunu belirtmişti ve veriler olumlu. Bu hafta gündem şirket bilançolarına odaklandı ve kar açıklamalarının pozitif gelmesi bekleniyor. Kurumsal sektörün durumu iyi yönde ilerliyor ve bu asıl odak noktası olacak” dedi.

Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri, dün yüzde 0.2 gerilemesinin ardından bugün yatay bir seyir izliyor. ABD ekonomisinin toparlanma işaretleri göstermesi ile Fed politika yapıcılarının yarın aylık varlık alımlarını sonlandırması bekleniyor.