Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsviçre’nin en büyük bankası UBS AG’nin üçüncü çeyrek karı, Döviz manipülasyonu iddialarına ilişkin anlaşmaya hazırlanması ile hukuki giderler için 1.84 milyar İsviçre frangı (1.94 milyar dolar) ayırmasının ardından beklentilerin altında kaldı.

Zürih merkezli bankanın yaptığı açıklamaya göre bankanın net geliri 762 milyon franga ulaştı. Bir önceki yıl aynı dönemde net geliri 577 milyon frang seviyesinde idi. Bloomberg anketine katılan yedi analist 804 milyon frang net gelir açıklanacağı tahmininde bulunuyordu.

Banka ayrılan hukuki karşılıkların çoğunun menkul kıymet birimi için olduğunu belirtirken herhangi bir hukuk davasına işaret etmedi. UBS, yakın gelecekte finans sektörünün hukuki alanda ve düzenleme konularında artan maliyetlerle karşı karşıya kalacağının beklendiği açıklamasında bulundu. Citigroup Inc. analistleri bu ay UBS’nin döviz manipülasyonuna ilişkin olarak 4.5 milyar dolar civarında ceza ile yüz yüzde gelebileceği tahminde bulundu. Soruşturma altında bulunan tüm bankalar için verilen cezaların 41 milyar doları bulması bekleniyor.