Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Japonya hisseleri, Fed’in varlık alım programını sonlandırmasının ardından yenin gerilemesi ve Topix endeksinin dünkü yükselişi genişletmesi ile değer kazanıyor.

Gelirinin yüzde 84’ünü yurtdışından elde eden otomobil üreticisi Honda Motor Co. yüzde 0.9 prim yaptı. Renesas Elctronics Corp., işten çıkarım yapılacağı açıklamasının ardından yüzde 7.8 artış kaydetti. Yahoo Japan Corp., analist tahminlerinin altında bir çeyrek dönem operasyonel kar beklentisi açıklaması ile yüzde 6.1 değer kaybetti.

Topix, dün yüzde 1.5 artış kaydetmesinin ardından yüzde 0.7 yükselerek Tokyo saati ile 12:38’de 1,279.93 puan oldu. Nikkei 225 Stock Average yüzde 0.8 yükseliş ile 15,670.75 puana geldi. Yen dolar karşısında, dün yüzde 0.7 gerilemesinin ardından yüzde 0.2 zayıflayarak 109.05 yen oldu.

Tokio Marine & Nichido Fire Insurance Co. portfolya yöneticilerinden Yusuke Kuwayama, “Uluslararası durum bakımından belirsizlik ortadan kalktı ve ABD’nin şirket bilançoları piyasaya destek sağlıyor. Genel olarak Japon şirketler, özellikle ihracatçı şirketler olumlu sonuçlar gösteriyor” dedi.

Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri bugün yatay bir seyir izliyor. ABD hisse senedi endeksi dün Fed kararının ardından yüzde 0.1 geriledi.