Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Hong Kong’da işlem gören Çin hisseleri, BYD Co. ve PetroChina Co. gibi şirketlerin çeyrek dönem karlarında düşüş görülmesi ve Industrial & Commercial Bank of China Ltd’nin (ICBC) batık kredilerdeki en az 2006’dan bu yana  en büyük yükselişi açıklaması ile 3 günden bu yana ilk kez düşüş kaydetti.  

Çin’in en büyük petrol şirketi PetroChina, sekiz çeyrek dönemin en düşük karını açıklamasının ardından Hong Kong’da yüzde 1.3 geriledi. BYD, üçüncü çeyrek karının yüzde 26 gerilemesi ile yüzde 7.9 değer kaybetti. Çin’in en büyük bankası ICBC, yüzde 1 geriledi. Trenyolu şirketleri Şanghay’da ralli yaparak ülkenin gösterge endeksine destek sağladı. Çin kabinesi, dünyanın ikinci en büyük ekonomisinde büyümesinin yavaşlaması ile hükümetin konut sektörü dahil olmak üzere 6 sektörde tüketimi destekleyeceği açıklamasında bulundu.

Hong Kong’da Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.8 düşerek Hong Kong saati ile 10:24’te 10,642.43 puan oldu ve Temmuz’dan bu yana en büyük  görüldüğü 2 günlük ralliyi sonlandırdı.