Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Güney Koreli bir politikacının danışmanı, Kore lideri Kim Jong Un’un amcasının devam eden etkisini de silmek için, yolsuzluk ve Güney Kore dizisi seyretmek gibi iddialarla 10 İşçi Partisi yetkilisini infaz ettirdiğini söyledi.

Dün Seul’de Milli İstihbarat Servisi’nin bilgilendirme toplantısına katılan iktidardaki Saenuri Partisi yetkililerinden Lee Cheol Woo’nun danışmanı Lim Dae Sung, silahla yapılan infazların Kim’in son tasfiye hamlesinin bir parçası olduğunu ifade etti. Kim’in amcası ve bakanlık görevini yürüten Jang Song Thaek geçen Aralık’ta infaz edilmişti. Lee infazların ne zaman gerçekleştirildiğini ve yetkililerin kim olduğunu açıklamadı.

6 hafta boyunca kamuoyunun karşısına çıkmayan Kim bu ay bastonla yürürken yeniden görüntülenişti. Lim, Kuzey Kore liderinin sağ bileğinden bir kistin ameliyatla alındığını söyledi. Lim telefonla Bloomberg’e yaptığı açıklamada ameliyatı yurtdışından ülkeye davet edilen yabancı bir doktorun yaptığını belirtirken, Kim’in obezite sorunu nedeniyle sorunun nüksedebileceğini ifade etti.

Seul’deki Kuzey Kore Araştırmaları Üniversitesi’nden profesör Yang Moo Jin “Kim Jong Un mutlak iktidarını pekiştirmenin ve açıktan infazlarla rejimini güçlendirmenin peşinde. Ancak sık yaşanan tasfiyeler ters tepebilir” dedi.