Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Halkbank'tan yapılan açıklamaya göre banka, 2014 yılının 3. çeyreğinde toplam aktiflerini 2013 yılsonuna göre yüzde 7 artırarak 149,8 milyar liraya yükseltti. Yılın aynı döneminde toplam kredileri yüzde 12,7 artışla 126,1 milyar lira olan bankanın nakdi kredileri 96,1 milyar liraya çıkarken, toplam mevduatı ise 101,5 milyar lira oldu.

Halkbank yılın 3. çeyreğini 1 milyar 764 milyon lira net karla kapattı. Reel sektöre sunduğu finansal ve finansal olmayan ürünlerine yenilerini ekleyen banka, 2014'ün 3. çeyreğinde KOBİ kredilerinin de dahil olduğu ticari kredilerini yüzde 16,7 artırdı. Halkbank'ın ticari kredileri 71,9 milyar liraya ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, Türkiye'nin yılın ilk yarısında yakaladığı büyüme rakamlarıyla pek çok Avrupa Birliği (AB) ülkesini geride bıraktığını hatırlattı. Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) son dönemde likiditeyi arttırıcı yönde aldığı kararların, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) varlık alımlarını sonlandırmasından kaynaklanan endişeleri bir ölçüde dengelediğini ifade eden Taşkesenlioğlu, bu durumun finans sektörü ve bankaların karlılık oranları üzerinde de etkili olacağına dikkati çekti.

Taşkesenlioğlu, sektörün güçlü mali yapısını, sermaye yeterliliğini ve karlılığını ileriki dönemlerde de koruyacağını belirterek, Halkbank olarak 2014 yılını hedefleri doğrultusunda tamamlamak için çalışmalarını sürdürdüklerini aktardı. Türkiye'nin ekonomik hedeflerine ulaşması için tasarrufun büyük önem taşıdığını ve Halkbank'ın da tasarrufların artırılmasına katkı sağlamak amacıyla çeşitli yatırım ürünleri sunduğunu dile getiren Taşkesenlioğlu, eylül ayında 175 gün vadeli olarak gerçekleştirdikleri bono ihraç tutarını, yatırımcıların yoğun ilgisi nedeniyle 500 milyon liradan 750 milyon liraya yükselttiklerine işaret etti.

Taşkesenlioğlu, bankanın başarılı bilanço rakamlarının bir sonucu olan bu durumun kendilerini çok memnun ettiğini ve güven duyulan bir kurum olarak faaliyetlerle ülke ekonomisine her alanda destek olmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. KOBİ'lerin ihtiyaç ve beklentilerini yakından takip ederek yeni ürün ve hizmetler geliştirdiklerini vurgulayan Taşkesenlioğlu, Halkbank'ın KOBİ bankacılığındaki uzmanlığıyla sektörel ihtiyaçları belirlediklerini ve bunlara uygun çözümler sunduğunu kaydetti.

Taşkesenlioğlu, büyüme ve istihdamın desteklenmesi için üretimin artmasının büyük önem taşıdığının altını çizerek, "Bu anlamda hem kredilendirme faaliyetlerimiz hem de danışmanlık hizmetlerimizle KOBİ'lerin yanındayız. 2023 hedefleri doğrultusunda Türkiye ile birlikte büyümekten büyük memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı. Paraf'ın yeni ürün, kampanya ve özelliklerle güçlendiğini ifade eden Taşkesenlioğlu, lansmandan bu yana elde ettikleri başarılı sonuçların yüzde 6'lık pazar payı hedefine en yakın zamanda ulaşacaklarının da göstergesi olduğunu bildirdi.

Taşkesenlioğlu, Türkiye'nin en büyük bankalarından biri olarak ülkenin gelişimine destek olabilecekleri her alanda göreve hazır olduklarını belirterek, gerek eğitim gerek kültür-sanat alanındaki projelere verdikleri desteğin, bankanın kurumsal vatandaşlık bilinci gereği attığı adımlardan bazıları olduğunu dile getirdi. Büyümenin ve kalkınmanın farklı alanlarda yürütülen çalışmalarla gerçekleşeceğini düşündüklerini ve bu nedenle ekonomiye verdikleri desteği pek çok alanda sürdürdüklerini vurgulayan Taşkesenlioğlu, böylece hem daha fazla müşteriye ulaşacaklarını hem de istihdama katkı sağlayacaklarını da aktardı.