Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hisseleri, gösterge endeksin hükümetin piyasa reformlarını hızlandıracağı ve devlete ait şirketlerde yeniden yapılandırma gerçekleştireceği spekülasyonlarının ardınan 2009’dan bu yana en uzun süreli aylık kazanca ilerlemesi ile değerleniyor.

Huaneng Power International Inc., Citic Securities Co.’nun reform beklentilerinin orta vadede güç üretcilerini destekleyeceğini açıklamasının ardından 16 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Bank of Ninbo Co. ve Bank of Nanjing Co. bankalardaki yüzde 10 kadar yükselişe öncülük etti. Boashan Iron & Steel Co. 5 çeyrek dönemin en büyük karını açıklaması ile 1 ayın en yüksek seviyesine tırmandı. China Railway Group Ltd. yüzde 2.4 gerileme kaydetti ve haftalık ralliyi yüzde 2.85’e düşürdü.

Şanghay Bielşik Endeksi yüzde 0.6 yükselerek yerel saat ile 13:42’de 2,404 puan oldu. Gösterge endeks bu ay yüzde 1.7 artış ile 20 ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Başkan Xi Jinping’in hükümeti devlete ait şirketlere fiyatlara piyasa koşullarının ve Çin hisselerine fon akışlarının yansıtılması için reform yapılması için çağrıda bulundu.

Huatai Securities Co. analistlerinden Zhou Lin, “Yatırımcılar iyimser bir tutum içindn. Reformaların ve hükümet tarafından likiditenin artırılmasını bekliyorlar. Yukarı yönlü trend gelecek yıla taşınacak” dedi.