Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dallas Fed Başkanı Fisher, orta dönem seçim galibiyetinin ardından Senato'daki Cumhuriyetçilerin Fed'in bağımsızlığını ortadan kaldırmaması gerektiğini söyledi.

Bloomberg Televizyonu'nun yayınına katılan Fisher "Şunu bir düşünün: Kendi bütçesini dahi oluşturamayan bir Kongre var. Merkez Bankası'nı yönetmelerini ister misiniz?" dedi.

Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ellerinde bulunduran Cumhuriyetçiler dün Senato'da da çoğunluğu sağladılar.  Cumhuriyetçiler böylece Kongre'nin Ocak'ta toplanmasından itibaren Fed'i denetleyen Senato Bankacılık Komitesi'ni de yönetmeye başlayacaklar.

Politika yapıcılar Fed'in para politikasını yönetme şekli ile ilgili birçok yasa tasarısı sunmuşlardı ve Merkez Bankası'nı daha ciddi Kongre denetimine tabi tutan yasalar çıkarabilirler.

Bill Clinton'ın başkanlığı döneminde Ticaret Temsilcisi Yardımcılığı da yapan Fisher, Kongre'nin Fed kararlarını denetleme kararı alması halinde olacaklar ile ilgili "En uç senaryoyu düşünelim. Kongre gibi biz de kameralara oynamaya başlamak zorunda kalırız. Bu da felaket olur" şeklinde konuştu. Fisher bir dönem Demokratların Senatör adayı olmuştu.