Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisselerinin çoğu, AMB’nin para politikası kararı öncesinde teknoloji şirketlerinin düşüşlere öncülük etmesi ile geriliyor. Ruble rekor düşük seviyeye inerken, Rusya hisseleri yükselişi 9. güne taşıdı.

Bilgisayar hizmetleri şrketi SK C&C Co., satışlarının beklentilerin altında kalmasının ardından Seul’da iki yıldan uzun bir sürenin en büyük düşüşünü kaydetti. Huaneng Power International Inc., piyasa fiyatları altında özel bir hisse satışı açıklamasının ardından Hong Kong’da yüzde 4.9 değer kaybetti. Ruble dolar karşısında düşüşü 4. güne taşıdı. Rusya’da Micex Endeksi, yüzde 1 yükseliş sağladı. Ringit, faiz oranı değerlendirmesi öncesinde 6 günden bu yana ilk kez artış gösterdi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.1 gerileyerek Londra saati ile 08:37’de 997.44 puan oldu ve düşüşü 4. günde taşıdı. Endeks, bir ayın en uzun süreli kayıp dönemini kaydetmeye hazırlanıyor. AMB’nin faiz oranlarını rekor düşük seviyede tutması bekleniyor. Japonya Merkez Bankası’nın (BOJ) sürpriz şekilde teşvik artırımı açıklamasının ardından yen düşüş gösterirken, Japonya hisse senetleri ralli yapmıştı.

PT Sinarmas Asset Management fon yöneticilerinden Jeffrosenberg Tan, “Bence yatırımcılar AMB toplantısından çıkacak sonuçları görmek için beklemedeler” dedi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi bu yıl yüzde 0.5 düşerken, yıllık bazda tahmini gelirlerin 10.9 katı işlem gördü. Aynı süreçte MSCI Dünya Endeksi yüzde 2.7 artış gösterirken, 15 kat değerleme kaydedildi.