Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya'da fabrika siparişleri Eylül'de beklentiden daha az yükselerek, Euro Bölgesi'nin en büyük ekonomisinin yılın ikinci yarısında büyüme konusunda zorluk çekebileceği sinyalini verdi.

Mevsimsellikten ve enflasyondan arındırılmış siparişler Eylül'de yüzde 0.8 artarken, Ağustos ayı rakamları yüzde 4.2 düşüşe revize edildi. Bloomberg anketine katılan 39 ekonomistin tahmin medyanı yüzde 2.3'lük bir artış olacağı yönündeydi. Siparişler yıl genelinde yüzde 1 geriledi.

Avrupa Komisyonu bu hafta Euro Bölgesi için büyüme tahminini düşürürken, Almanya, Fransa ve İtalya için de görünüm düşürüldü. Almanya ekonomisi ikinci çeyrekte daralırken, Bundesbank Rusya yaptırımlarının ticareti olumsuz etkilemesi ile yılın geri kalanında büyüme görülse dahi bunun çok küçük bir oranda olacağı tahmininde bulunuyor.

AMB bugün Frankfurt'ta toplanarak, Japonya Merkez Bankası'nın ek teşvikler sunması sonrasında ilk defa para politikası kararlarını açıklayacak. Başkan Mario Draghi'nin toplantı sonrasında açıklamalarda bulunması bekleniyor. İngiltere Merkez Bankası da bugün faiz oranı açıklayacak.