Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, "2014 yılının dokuz aylık döneminde konsolide net karımız 777 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde aktif ve mevduatımızı sektörün üzerinde artırmayı başardık" dedi.

Denizbank'ın 2014 yılı 9 aylık finansal verileri açıklandı.

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, konsolide aktiflere göre Türkiye'nin 5. büyük özel bankası olarak; 745 şube ve 14 bin 829 çalışanla 2014 yılının dokuz ayında da istikrarlı büyümelerine devam ettiklerini bildirdi.

Denizbank Finansal Hizmetler Grubu'nun geçen yılın aynı dönemine göre sektör büyümelerinin üzerinde bir performans gösterdiğini belirten Ateş, şunları kaydetti:

"2014 yılının dokuz aylık döneminde konsolide net karımız 777 milyon TL olarak gerçekleşti. Aynı dönemde aktif ve mevduatımızı sektörün üzerinde artırmayı başardık. Konsolide bazda; aktiflerimizi yüzde 28 büyüterek 93,7 milyar TL'ye yükselttik. Sermaye benzeri krediler dahil özkaynaklarımızı yüzde 30 büyüterek 10,7 milyar TL'ye çıkardık. Ana fon kaynağı olan mevduatımız yüzde 30 artarak 58,4 milyar TL'ye ulaştı. Nakdi kredilerimizi yüzde 20 artışla 62,9 milyar TL'ye çıkardık. Gayrinakdi kredilerimizi yüzde 15 artışla 19,4 milyar TL'ye yükselttik. Müşteri sayımızı yıllık yüzde 17 yani 1,2 milyonluk bir artışla 6,8 milyondan 8 milyona çıkardık."

Hakan Ateş, aktiflerinin konsolide bazda 94 milyar TL'ye dayandığını hatırlatarak, Denizbank'ın son yıllarda olduğu gibi yine sektörün üzerinde bir performans gösterdiğini ve 2014'ün dokuz ayında, aktif ve mevduatlarını sektör ortalamalarının üzerinde artırmayı başardıklarını ifade etti.

Denizbank'ın güçlü finansal yapısının Sberbank ile daha da güçlendiğini kaydeden Ateş, 2013 yılında toplam 600 milyon dolar sermaye benzeri kredi temin edildiğini belirtti.

Toplam karın sermayeye eklenmesine ilaveten, 2014 yılının dokuz ayında alınanlarla birlikte 1,2 milyar dolar sermaye benzeri kredi temini ile Sberbank'ın desteğinin devam ettiğini belirten, şunları kaydetti:

"Denizbank, bankacılık sektöründeki yenilikçi yaklaşımları ile dünya çapında prestijli ödüllere layık görülmeye de devam etti. Denizbank, bu kapsamda finansal hizmet sektörünün prestijli kuruluşu, ABD merkezli Bank Administration Institute (BAI) tarafından inovasyon alanında verilen 2014 yılı BAI - Bankacılık İnovasyon Ödülleri'nde büyük bir başarı göstererek, üç kategoride 5 farklı inovasyon projesi ile Türkiye'den katılan sekiz kurum arasında finale kalan tek banka oldu. Denizbank, bu başarıya küresel ölçekte 120'nin üzerinde finans kuruluşunun 200 uygulaması arasından sıyrılarak ulaştı."

Denizbank'ın, finalist olan 22 proje arasında yer alan 5 uygulamasının "En Yenilikçi Ürün ve Hizmet: fastPay Handsfree Ödeme", "Kanal İnovasyonu: fastPay Mobil Cüzdan", "Kanal İnovasyonu: Sosyal Müşteri Hizmetleri", "İç İşleyişte İnovasyona Dayalı Gelişim: Müşteri memnuniyetini artıran Inter-Collect", "İç İşleyişte İnovasyona Dayalı Gelişim: Inter-Dashbord Programları" ve "Dünyanın En İnovatif Bankası" olduğunu belirten Ateş, yarışmada ödülleri kazanan kurumların 13 Kasım 2014 tarihinde duyurulacağı bilgisini verdi.

AA