Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Hazine tahvilleri, son bir ayda dolar cinsinden dünyanın en çok getiri sağlayan devlet tahvili olmalarının ardından, yükselişi 2. güne taşıyor.

Tahviller geçen hafta ücretlerin sabit kaldığını ve istihdam artışı yaşandığını gösteren veri sonrası yükselmişti. ABD bugün 26 milyar dolarlık 3 yıl vadeli tahvil, hafta içinde ise 10 ve 30 yıllık tahvil ihalesi düzenleyecek. Faizler yatırımcının Merkez Bankası Fed'in faiz artışı tahminini bir ay kadar erteleyeceğine inandığını gösterse de, New York Fed Başkanı William C. Dudley faizlerin 2015'te büyük olasılıkla artacağını belirmişti.

Edinburgh'daki RIA Capital Markets sabit gelir stratejisti Nick Stamenkovic konuyla ilgili "ABD istihdam verisi biraz hayal kırıklığı yarattı. Hazine tahvillerinin tepkisi ise temellerden ziyade konumlandırmaya dayanıldığını gösteriyor. İstihdam piyasasındaki toparlanma koşulları Fed'in 2015 ortasında hafif bir faiz artışına gideceğini gösteriyor" yorumlarını yaptı.

10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri 1 baz puan düşüşle New York saati ile 06:41'de yüzde 2.29 oldu. Ağustos 2024 vadeli yüzde 2.375'lk tahvilin fiyatı 4/32 yükselerek 1.000 dolar başına 100 25/32 oldu.