Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

(19:34'te güncellendi)

ABD hisseleri, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin üst üste üçüncü haftalık yükselişi sonrasında, yatırımcıların şirket bilançolarını izlemesi ve ABD'nin küresel çaptaki ekonomik yavaşlamaya karşı ayakta durabilecek kadar güçlü olduğunu speküle etmeleri ile yükseliyor.

Dean Foods beklentileri aşan finansallar ile yüzde 13 yükseldi. Toll Brothers satış rakamlarının beklentilerden yüksek geleceğini tahmin etmesinin ardından yüzde 3.1 prim yaptı. Time Warner Cable ve Comcast Başkan Obama'nın daha açık bir interneti temin eden kural çağrısı yapmasının ardından en az yüzde 2.9 gerilediler. Dendreon ise iflas başvurusunun ardından yüzde 73 geriledi.

S&P 500 yüzde 0.2 yükselerek New York saati ile 11:07'de 2,036.11 ile rekor tazeledi. Dow Jones endeksi ise 21.61 puan, yani yüzde 0.1 yükselişle 17,595.54 puan oldu. S&P 500'deki şirketlerin işlem hacmi 30 gün ortalamasının yüzde 15 altında seyrediyor.

Viyana'da bulunan Raiffeisen Capital Management hisse senedi bölüm başkanı Herbert Perus "Aşağı yönlü bir baskı yok. Tam tersine yukarı yönlü bir eğilim bekleniyor. Tetikleyici unsurlardan biri Cisco ve Walmart'ın çeyrek karları olabilir" dedi.

S&P 500, beklentileri aşan şirket bilançoları ve verilerin ekonominin Fed'in tahvil alımlarını sonlandırmasına rağmen ayakta durabilecek kadar güçlü olduğuna işaret etmesi ile 15 Ekim'deki altı yılın en düşüğünden bu yana yüzde 9.1 yükseldi. Endeks geçtiğimiz hafta ise yüzde 0.7 artışla yükselişi üçüncü haftaya taşırken, 7 Kasım'da zirve rekorundan kapandı.

(19:34'te güncellendi)